Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.
2017 yılına kadar binalarda tamamlanması gereken ısı yalıtım sistemi zorunluluğu mantolama işini yapan firmalar arasında canlılık sağladı. Dış cephelerde yapılabilen ısı yalıtım sistemleri içinde en iyi sonucu zaten mantolama sağlıyor. Kapı ve pencere doğramalarında da ısı kaçakları yaşanmıyorsa mantolama yapılmış binalarda yüzde kırkları geçen oranlarda ısı tasarrufu sağlanıyor. Sadece soğuk havalardaki ısınma maliyetinden tasarruf etmek diye düşünmemek gerek, yaz mevsimlerinde soğutulmuş havayı dışarı kaçırmayan ve sıcak havayı da içine almayan mantolanmış duvarlar böylece klimaları daha az çalıştırıyorlar.
Mantolama işlemi sırasında kullanılan malzemeler şöyle sıralanabilir;
Isı yalıtım plakalarını sağlamlaştırmak için metrekare başına altı tane hesabıyla kullanılan dübeller, köşe bağlantılarını sağlayan köşebent gibi yardımcı malzemeler de işi bitirmek için gerekli. Ayrıca yağmur suyu tahliyesi için kullanılan damlalık gibi araçlar da gerekebilir.
Isı yalıtımında kullanılan malzemelerin;
Dış cephenin kaplanmasında ortak bir karar alınamıyorsa kat sahipleri iç cephelerin mantolanmasını tercih edebilirler. Sonuçta bu isteğe bağlı olan bir uygulamadır. Bu durum içinde aynı malzemeler ve aynı işlemler tatbik ediliyor. Ama iç cephelerin mantolanması dış cephe kadar verimli sonuçlar vermiyor, çünkü dış cephe hala etkilere açık kalıyor. Bu yüzden sonuçta rutubet ve küflenme olayları görülebiliyor. Ayrıca yaz mevsiminde de dışarıdaki sıcak havaya doğru kaçmaya çalışan içerdeki soğuk hava fazladan klima çalıştırmaya devam ettiriyor. Binalardaki ısı yalıtımı için dış cephe sistemlerini tercih etmek bu yüzden her zaman tercih edilecek yöntem oluyor.