BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Güneş Panelleri

Güneş Panelleri

Güneş Panelleri

Güneş enerjisinin en faydalı özelliklerinden biri sınırsız olmasıdır. Diğer önemli özellikleri ise temiz ve  yenilenebilir enerji kaynağı olmasıdır. Doğru teknikler ile kullanıldığı taktirde güneş enerjisi son derece yarar sağlayan bir kaynak olacaktır. Kullandığımız petrol, doğalgaz gibi enerji kaynaklarının uzun süreler sonra da olsa tükenme ihtimali vardır. Fakat güneşten elde edilen enerji sonsuz ve tükenmeyendir. Güneş enerjisi, depolaması kolay olan bir enerji kaynağıdır. Temiz ve maliyeti de bu durumda oldukça düşüktür. Yararlanılması gereken kaynaklar arasında yer almaktadır. Bunların yanında ise çevreye zarar vermeyen bir kaynaktır. Güneş panelleri de güneş enerjisi ile kullanılan son derece avantajlı bir enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Güneş enerjisinin tercih edilmesinin büyük sebeplerinden birisi de çevreye olan duyarlılığı ve herhangi bir etki bırakmayışıdır.

Solar Paneller ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer bir güneş paneli tercih edecek durumda iseniz dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Tercih edilecek olan güneş panelinin en ince ayrıntısına kadar bilgi edinmelisiniz. Göz önünde olan birden fazla güneş paneli, fiyat farklılıkları, reklamları olabilir. Fakat fiyat üzerinden değerlendirme yaparak bir güneş paneli seçmek doğru seçim olmayabilir. Güneş paneli seçimi yaparken kaliteye önem verilmelidir. Panelin uzun ömürlülüğü, dayanıklılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Ortalama olarak 25 yıl kadar ömürleri olan güneş panelleri, yağmur yağışları dikkate alındığı zaman zarar görmez. Yağışlar, panel üzerinde etki bırakmaz. Dayanıklılığı, panel üzerine sert bir cisim temas etse dahi zarar gelmemesinden anlaşılabilir.

Güneş Panelleri Nasıl Çalışır?

Güneş panellerinin çalışma prensibi, panellere çarpan güneş ışınlarının soğurması ile birlikte olmaktadır. Güneş panelleri sayesinde enerji, elektrik enerjisine çevrilir. Güneş ışığının panele çarpması ile birlikte bir akım gerçekleşir. Solar enerji paneli tercih ettiğiniz taktirde akım seri ya da paralel olarak bağlanan güce göre bir akım gerçekleştirir. Güneş enerjisi, ihtiyaç olduğu taktirde bütün bir evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahiptir. Aldığınız verime göre güneş hücresinin gücünü tespit edebilirsiniz. Panelleri, yaşadığınız mevsime göre yön değiştirdiğiniz taktirde daha verimli sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca güneş panellerine fotovoltaik panel de denmektedir. Bu sistemin birçok kullanım alanı vardır.

Güneş Enerjisi ve Panelleri Nerelerde Kullanılır?

Güneş enerjisi ve panelleri, tercihler doğrultusunda birçok alanda kullanılabilir. Aydınlatma konusunda ise büyük parklar, fabrikalar, geniş alanlarda kullanılabilmektedir. Bu güneş panelleri, sürdürülebilir enerji kaynakları adı altına da alınabilir. Elektrik enerjisini güneş enerjisi ile üretmek çevreye zarar vermemektedir. Bu ihtimaller düşünüldüğü taktirde artıları çok fazla olan bir enerji kazanımıdır. Güneş panelleri, çevreye duyarlılığı ve çevre dostluğu ile bilinmektedir. Bunların yanında trafikte levhaların aydınlanmasından, telefonların güneş enerjisi ile şarj edilmesinden, su ısıtılmasına kadar pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Akla gelebilecek birçok alan içerisinde kullanılabilir.

www.ekbproje.com Enerji Kimlik Belgesi

EKB TALEP FORMU